"Ik ben er voor je en ik ben bereikbaar"

Klazina Oldenhuis

Mijn naam verraadt het al een beetje, ja, ik kom oorspronkelijk uit Groningen; Ulrum om precies te zijn. Een piepklein plaatsje in het hoge noorden van de provincie. Mijn vader is uitvinder van landbouwmachines, welke hij over de hele wereld verkocht. Binnen de landbouw sector onderhield hij nauw contact met de top van het Ministerie van Landbouw & Visserij. Mijn moeder is een expert op het gebied van export en internationaal transport en heeft mij persoonlijk aangemoedigd de beste versie van mezelf te worden. De fabriek waarin onze machines werden gemaakt stond op 1,5 kilometer vanaf ons huis. Ik voel me nog steeds meteen thuis in fabrieken waarin ze ook maar iets doen met staal.

Innovatie, ondernemerschap en strategisch denken is mij met de paplepel ingegoten. Zelf vond ik de wereld van Retail Management van GWB (Groot Winkelbedrijven zoals de Bijenkorf en IKEA) interessant. Binnen deze studie vond ik de leergangen rondom personeelsmanagement ontzettend fascinerend, maar indertijd wist ik nog niet goed waarom. In 1998 studeerde ik af op het onderwerp “e-commerce, evolutie of revolutie”. Na mijn afstuderen hielp ik bedrijven met een e-commerce strategie.

In mijn tweede baan adviseerde ik bedrijven zoals BAM, Heijmans, Mexx e.a. op het gebied van het toegankelijk maken van hun (internationaal) netwerk via het Internet. Ik zag hoe bedrijven zich ontwikkelden. En ik zag welke impact dat op mensen en hun werk had. In de auto terug, op weg naar kantoor, bleef ik maar denken aan de managers en directeuren die ik sprak van de klant. Maar goed, ik kon hier weinig mee, want op het gebied van P&O had ik geen enkele rol.

En toen maakte ik een eerste reorganisatie door. Het was interessant wat dat deed met mijn collega’s. Ik raakte niet uitgekeken op het gedrag dat ik zag. Ik besloot mijn baan op te zeggen en loopbaancoach te worden. Ik gaf mezelf een half jaar voor mijn switch. Ik volgde een opleiding, deed werkervaring op en voerde netwerkgesprekken.

In 2008 startte ik mijn eigen bedrijf “LoopbaanLAB”. Binnen mijn eigen onderneming kan ik veel meer organisaties tegelijkertijd helpen met loopbaancoaching. Mijn coaching richt zich op het in staat stellen van professionals om mee te bewegen met de ontwikkeling van de organisatie, of de nieuwe richting bepalen voor de organisatie.

In 2020 heb ik de naam van mijn bedrijf veranderd in “Coach voor Persoonlijk Leiderschap”. Coaching op het gebied van Personal Branding en Loopbaancoaching blijf ik inzetten. Ik heb mijn aanbod verbreed met coaching op het gebied van Persoonlijke Effectiviteit en Leiderschapscoaching.

Mijn manier van coachen

Is in de eerste plaats liefdevol, alles mag er zijn.

Ik ben vooral geïnteresseerd in jou; daarom stel ik heel veel vragen. Ik neem echt de tijd om me in jou te verdiepen. Daardoor duren onze afspraken minimaal 1,5 uur en vaker twee uur. Dan hebben we de kern van het thema te pakken, en daarmee schieten we juist op.

Ik ben een liefdevolle, warme, confronterende coach. Ik heb nog nooit gehoord dat ik iemand naar de mond praat, wel dat ik een stevige coach ben. Ik ben van nature scherp op de woorden die je gebruikt, ik zie jouw bewegingen op non-verbaal vlak en daardoor vallen incongruenties me heel snel op. Ik maak graag gebruik van metaforen waardoor we soms enorm de slappe lach hebben. Leren en ontdekken kan soms uitdagend maar vaak ook leuk zijn. Ik houd niet van verspilling; onnodige franjes in de begeleiding. Vandaar dat alles resultaatgericht maatwerk is. Ik wil benadrukken dat we tussen de coaching gesprekken ook contact hebben; telefonisch en via bijvoorbeeld whatsapp. Ik ben er voor je en ik ben bereikbaar. Want de afspraken zijn belangrijk, maar wat er tussen de afspraken gebeurt nog meer.

Om voor jou de best mogelijke coach te zijn heb ik diverse opleidingen gevolgd.

Hierdoor kan ik o.a. de volgende tools en methodes toepassen:

 • Mensgericht coachen
 • Loopbaancoaching
 • Systemisch coachen
 • Provocatief coachen
 • Het herkennen en duiden van non verbale communicatie en micro expressie
 • Het werken met strem- en stroomtaal
 • Business Model You
 • Agile werken
 • Het model "bovenstroom en onderstroom" binnen het Systemisch Transitiemanagement
 • Roos van Leary
 • Het werken met Belbin teamrollen
 • Werken met STAR Methodiek
 • Werken met de leerstijlen van KOLB
 • Werken met kernkwaliteiten en kernkwadranten
 • Disc en Disc drijfveren Assessment
 • Facet 5 Assessment
 • LTP beroepskeuzetest
 • Loopbaananker test
 • HZO / BZO beroepskeuzetest

In 2008 heb ik de eed van Vertrouwenspersoon afgelegd.

Inspirerende tekst:

Onderstaand fragment van het lied “This Is One of Those Moments” van Barbra Streisand uit de film Yentl blijft me, al vanaf mijn 17e jaar, inspireren. Wat onderstaande tekst voor mij betekent is dat alles wat je leert in opleidingen en in coaching een kostbaar geschenk is aan jezelf. De wijsheid die je opdoet is voor altijd van jou en kun je doorgeven.

“I can travel the past and take what I need To see me through the years What my father learned and his father before him Will be there for my eyes and ears

I can walk through the forests of the trees of knowledge And listen to the lessons of the leaves I can enter rooms where there are rooms within rooms Wrapped in a shawl that learning weaves

There are certain things that once you have No man can take away, no wave can wash away No wind can blow away, and now they're about to be mine No tide can turn away, no fire can burn away No time can wear away

I can open doors and take from the shelves All the books I've longed to hold I can ask all the questions the whys and the wheres As the mysteries of life unfold

Like a link in a chain from the past to the future That joins me with the children yet to be I can now be a part of the ongoing stream That has always b een a part of me

© Coach voor persoonlijk leiderschap | Gerealiseerd door Robin